Comfortabel, duurzaam en veilig wonen.

Home » Systemen » Google Home

Wat is Google Home?

 

We zien er steeds meer verschijnen; speakers die voorzien zijn van een spraak assistent en u kunnen helpen bij onder meer het bedienen van uw smart home, het beantwoorden van vragen of het inzien van uw agenda. Eerst was Amazon ’s Echo speaker die enige echt interessante optie maar Google heeft speakers die de Nederlandse taal ondersteunen en daarom veel meer in Nederland gebruikt worden. En ze kunnen veel meer apparaten bedienen dan SIRI (Apple) en Echo.

Heeft u een telefoon met ANDROID besturing? Dan is Google Home / NEST de beste keuze voor u.  

 

Wij komen graag bij u langs om alles uit te leggen en in te stellen. 

 

Extra informatie:

De hardware van Google Home

Google Home is een compacte speaker die u in principe overal in huis kunt plaatsen. De microfoon zit hierin verwerkt waarmee het apparaat naar uw spraak luistert. Bovenop de speaker zitten leds. Deze leds komen in de vier kleuren van Google, kunnen oplichten en kunnen draaien. Zo laat Google Home onder meer zien dat ‘hij’ aan het luisteren is of een actie aan het uitvoeren is. De bovenzijde is ook een touchvlak waarmee u handmatig wat handelingen kunt uitvoeren.

In de behuizing is de speaker geplaatst, uitgerust met een 2-inch driver en twee passieve basradiatoren. Daarnaast is er een ‘far-field’ microfoon aanwezig die spraak op grotere afstand kan herkennen. U hoeft dus niet per se naast de speaker te staan. Het apparaat beschikt over WiFi en werkt met zowel Android- als iOS-software.

De slimme assistent

Wellicht het belangrijkste onderdeel van Google Home is de Google Assistant. Dit is de persoonlijke assistent die u bij alles helpt. De assistant maakt gebruik van ‘artificial intelligence’ om dingen op het internet voor u te vinden, uw agenda te beheren, uw media af te spelen, uw apparaten te bedienen en nog veel meer. Daarbij werkt Google continu aan de assistent waardoor deze middels updates alleen maar slimmer zal worden.

 

U activeert de Google Assistant door “Ok, Google” tegen de speaker te zeggen. Zodra de speaker reageert kunt u antwoorden op al uw vragen krijgen (van moeilijke rekenvragen tot de uitslagen van sportwedstrijden), een wekker instellen, een afspraak toevoegen aan uw agenda, het weerbericht opvragen, de verkeersinformatie voor uw route opvragen, uw lampen bedienen of de thermostaat hoger zetten. U kunt het zo gek niet bedenken en het is mogelijk. U kunt natuurlijk ook gewoon een zoekopdracht uitvoeren zoals u dat zou doen via Google, maar dan via de persoonlijke assistent.

Smart home-integratie

Voor de smart home-gebruiker is vooral ook de integratie met smart home-apparaten interessant. Het apparaat is compatibel met een hoop slimme devices, onder meer van Nest, Samsung en Philips. Hierdoor wordt het mogelijk uw lampen te bedienen, uw thermostaat te bedienen en diverse sensoren te bedienen of controleren. Ook wordt IFTTT ondersteund. Google verwacht dat het aantal partners snel uitgebreid zal worden waardoor we op termijn het hele smart home moeten kunnen bedienen middels de Google Home speaker.

 

Entertainment

Entertainment is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven en ook daar speelt de Google Home op in. De luidspreker komt met ondersteuning voor een groot aantal muziekstreamingdiensten, waaronder Google Play Music, Spotify, Pandora en TuneIn. Om toegang te krijgen tot de diensten moet u simpelweg een account hebben en deze linken aan Google Home. Vervolgens kunt u de assistent vragen een nummer op te zoeken of een afspeellijst te starten. Het geluid zal dan uit de Google Home komen – het is immers ook een speaker – maar u kunt Google Home ook gebruiken om Google Cast-compatibele multiroom-speakers (of meerdere Google Home speakers) in uw thuisnetwerk aan te sturen. Naast streamingdiensten biedt Home toegang tot podcasts, radiostations en natuurlijk streaming via Google Cast-apps of uw Android-smartphone.