Comfortabel, duurzaam en veilig wonen.

Home » Systemen

Overal goede WiFi!

Wilt u ook overal goede WiFi (en eventueel Bluetooth en Zigbee) zonder te switchen van WiFi punt? Makkelijke overzichtelijke app waarin ook sites en apps geblokkeerd kunnen worden (kind beveiliging)?  Dan is dit een uitstekende optie. Een eenvoudige set kost €149 en de snelste met de nieuwste WiFi 6 technologie kost €499,- exclusief installatie.

Wilt u een professioneel WiFi netwerk met zo weinig mogelijk draden? Dan is dit een goede keuze. Wij kunnen deze voor u installeren.

Met deze WiFi apparaten met POE en 4 UTP aansluitingen kunt u alle gebruik statistieken bijhouden en per poort alles regelen.  Deze ‘cubes’ moeten handmatig aangesloten worden.  Het installeren duurt hierdoor langer en u heeft hiervoor een aparte router met POE nodig.

Lampen die automatisch uitgaan wanneer u van huis vertrekt en aangaan wanneer u thuiskomt.  Wanneer de sensoren beweging detecteren (binnen of buiten) gaan de lampen aan. De Philips HUE lampen en sensoren vergemakkelijken uw leven en zorgen tegelijk voor meer veiligheid en inbraakpreventie. De Hue White (ambiance) en Filament (vintage) lampen gebruiken het witlicht spectrum en alle lampen zijn te dimmen zonder dimschakelaar. In de film kunt u bekijken hoe ze ook uw game of film ervaring kunnen verrijken. 

 

Er zijn ook goede Chinese opties die budget vriendelijker zijn. Deze lampen zijn kwalitatief van een iets lager niveau maar functioneren vaak prima. Kiest u voor deze optie dan raden we u aan om ook een Homey (zie onder) te laten installeren. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid van de lampen ten goede.

Overal goed geluid zonder snoeren gewenst? Dan is SONOS een goede oplossing.  Er is ook een bioscoop opstelling te realiseren met SUB. Wakker worden met rustgevende muziek en subtiele lichteffecten, het kan allemaal. 

Uiteraard zijn er meerdere merken beschikbaar die Multi-room muziek aanbieden. 

Ikea en SONOS hebben een samenwerking; licht en geluid in een, maar ook een boekenplank speaker.  Het is redelijk snel te installeren.  Ook als een surround opstelling met een SONOS playbar en SUB bijvoorbeeld. Het instellen kost meer tijd en daar helpen wij u ook graag verder mee.

Overal in huis een prettige temperatuur; dat regelen slimme thermostaten. Ze helpen ook met besparen op uw energie rekening omdat ze weten wanneer er iemand aanwezig is. 

Dit is een voorbeeld van GOOGLE Nest (hele serie met slimme apparaten), maar er zijn natuurlijk meerdere merken mogelijk. 

Erg handig, een slimme video deurbel. Hij signaleert personen bij uw voordeur, maakt een video opname (ook 's nachts), legt contact met uw telefoon / tablet en u kunt praten met de persoon die aanbelt of rondhangt. 

Dat is erg prettig als u druk aan het thuiswerken bent of boodschappen aan het doen bent. EN natuurlijk voor uw veiligheid.

Er zijn verschillende aanbieders. Wij zoeken samen met u naar de gewenste variant. 

Een camera voor binnen die tevens een hub is voor sensoren. Hiermee weet u precies wat er gebeurt in huis. U kunt vanaf uw telefoon of tablet live contact zoeken met de ruimte. Erg handig als babyfoon of als communicatie middel met de persoon in de kamer.

De NETATMO SMART beveiligingscamera's zijn te integreren binnen de Home Kit (Apple iPhone). Deze is ook uit te breiden met een binnen camera en sensoren.

De buitencamera's hebben een afschrikkende werking en registeren de beweging rondom uw pand. De NETATMO buitencamera schrikt ongewenst bezoek af door de geïntegreerde lampen. Ook de Philips Hue lampen binnen zijn te koppelen aan deze camera. Bij gedetecteerde beweging gaan tegelijk ook de lampen binnen aan en kan er een geluidssignaal klinken (bijvoorbeeld een blaffende hond). Zo voorkomt u dat een mogelijke indringer zijn plannen doorzet.

Met FIBARO kunt u of kunnen wij uw huis volledig automatiseren zonder toegang tot het internet en met minder storingen, omdat andere signalen gebruikt worden. De aanschaf van deze smart producten zijn wel wat kostbaarder en installatie / instellen kost meer tijd dan in vergelijking met andere systemen.

Heeft u al een aantal SMART systemen / producten in huis en lukt het niet om ze samen te laten werken met Google Home of Home Kit? Of wilt u een uitgebreid SMART huis laten ontwerpen? Dan is Homey de perfecte SMART hub die dit kan creëren. Tevens kunnen verschillende Chinese producten gecombineerd worden met bijv. SONOS en Philips Hue.

Het is aan te raden om zelf studie te maken van de app of met ons alle wensen doornemen en programmeren. De mogelijkheden zijn eindeloos!